اژور

اژور


مایکروسافت اژور، که معمولاً با نام اژور به آن اشاره‌می‌کنند. یک سرویس محاسبات ابری است که توسط مایکروسافت برای مدیریت برنامه‌های کاربردی از طریق مراکز‌داده مایکروسافت ارائه‌ می‌کند.

مایکروسافت اژور مانند دیگر پلتفرم‌های ابری مثل AWS آمازون و گوگل کلاد پلتفرم. مجموعه‌ی گسترده‌ای از ابزار‌های قدرتمند یکپارچه‌سازی خدمات و محصولات دراختیار کسب‌وکار‌ها و توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد. این ابزارها که به کلاد وابسته هستند و روی سرورهای ریموت اجرا‌می‌شوند، می‌توانند به بهبود‌امنیت و توان‌پردازشی کامپیوترها کمک‌می‌کنند.

اژور نرم‌افزار به عنوان یک سرویس (SaaS)، پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) و زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) را فراهم می‌کند. از بسیاری از زبانهای مختلف برنامه‌نویسی، ابزارها و چارچوب‌ها، از جمله نرم‌افزارها و سیستم‌های مخصوص مایکروسافت و شخص ثالث پشتیبانی می‌کند.

رایانش ابری (Cloud Computing) چیست؟

برای این که پلتفرم Azure را درک کنید، پیش از هر چیز باید در مورد رایانش ابری صحبت کنیم. باید گفت که رایانش ابری به ‌معنای ارائه سرویس‌های محاسباتی مثل سرورها، فضای ذخیره‌سازی‌، پایگاه‌های اطلاعاتی، شبکه‌ها، نرم‌افزارها، تجزیه ‌و ‌تحلیل‌ها و اطلاعات از طریق اینترنت برای ارائه نوآوری سریع ‌تر و منابع انعطاف‌ پذیر و صرفه‌جویی در مقیاس است.

در واقع، رایانش ابری تمام کارهای سنگین مربوط به پردازش داده‌ها را انجام می‌دهد. تمام این کارها را به کامپیوترهای بسیار دور در فضای مجازی منتقل می‌کند. در‌نتیجه، اینترنت به فضایی ابری تبدیل می‌شود و شما می‌توانید در هر نقطه‌ای از جهان با هر دستگاهی. به داده‌ها و فایل‌هایتان دسترسی داشته باشید.شرکت‌ها بدون اینکه «زیرساخت» یا «مراکز داده» خود را داشته باشند. می‌توانند دسترسی به هر چیزی از برنامه‌های کاربردی گرفته تا فضای ذخیره‌سازی را از یک «ارائه ‌دهنده خدمات ابری» (Cloud Service Provider) اجاره کنند.

سرویس ابری Saas، Paas و Iaas چیست ؟

سرویس های ابری در کسب و کارهای امروز بسیار کاربردی است. کار شما در هر زمینه ای که باشد باید با مزایا و معایب سرویس های ابری آشنا باشید تا بتوانید بهترین تصمیم گیری را در زمینه استفاده از خدمات آنها داشته باشید. سه نوع سرویس ابری وجود دارد که هر کدام ویژگی های خاص خودش را دارد که عبارتند از :

انواع سرویس های ابری

سرویس های ابری در کسب و کارهای امروز بسیار کاربردی است.

  • SaaS یا software as a service : محصولات IaaS به سازمان ها اجازه میدهد تا منابع کسب و کارشان مثل شبکه، سرورها و ذخیره سازها رو مدیریت کنند.
  • PaaS یا platform as a service : محصولات PaaS به کسب و کارها و توسعه دهنده ها اجازه میدهد تا اپلیکیشن‌های مختلفی رو بسازند، میزبانی و راه اندازی کند.
  • IaaS یا Infrastructure as a service : حصولات IaaS به سازمان ها اجازه میدهد تا منابع کسب و کارشان مثل شبکه، سرورها و ذخیره سازها رو مدیریت کنند.

IaaS، PaaS و SaaS مخفف سه دسته بندی اصلی از سرویس پردازش ابری هستند. در پردازش ابری با استفاده از یک شبکه متشکل چندین سرور، اطلاعات به صورت آنلاین میزبانی، نگهداری، مدیریت و پردازش می‌شوند.

مثال‌هایی از محبوب ترین سرویس پردازش ابری IaaS

  • وب سرویس‌های آمازون (AWS): AWS به صورت اشتراکی و با توجه به سفارش مشتری ارائه می‌ شود و به شرکت‌ها اجازه میدهد اطلاعات رو ذخیره سازی کنند و محتوای مورد نظرشون رو به مخاطبین ارائه بدهند.
  • مایکروسافت ازور (Azure): مایکروسافت ازور یک محصول پردازش ابری از نوع IaaS است که امکان ایجاد، تست و مدیریت اپلیکیشن‌ها رو از طریق شبکه‌ای از دیتاسنترهای مایکروسافت فراهم می‌کند.
  • گوگل کلاد: Google Cloud یک پلتفرم IaaS است که به کسب و کارها اجازه میده به صورت بومی از ویندوز، اوراکل و SAP استفاده کنند. علاوه بر این، یک کسب و کار می‌تواند دیتابیس شرکتی خودش رو مدیریت کند و با استفاده از راهکارهای AI بهینگی عملیاتی رو در شرکت افزایش بدهد.

مثال‌ هایی از محبوب ترین سرویس پردازش ابری PaaS

  • Google App Engine: این سرویس به توسعه دهنده ها اجازه ساخت و میزبانی اپلیکیشن‌های تحت وب رو در فضای ابری میدهد. این فضای ابری توسط دیتاسنترهای گوگل و تحت مدیریت این شرکت ارائه میشوند.
  • Red Hat OpenShift: این سرویس در واقع یک نرم افزار PaaS برای ایجاد کانتینرهای نرم‌ افزاری است.
  • Heroku: توسعه دهنده‌ها با استفاده از این ابزار PaaS می‌تونن اپلیکیشن‌های نهایی رو بسازند، مدیریت کنند و گسترش بدهند.
  • Apprenda: این محصول به توسعه دهنده‌ها و کسب و کارها اجازه میدهد تا یک پورتفولیوی نرم افزاری رو بسازند و میزبانی کنند. امکان ساخت و میزبانی انواع پورتفولیوی آنلاین با این پلتفرم وجود دارد.

مثال‌هایی از معروف ترین سرویس پردازش ابری SaaS:

  • HubSpot: هاب اسپات یک پلتفرم CRM، بازاریابی، فروش و SaaS است که به کسب و کارها اجازه میدهد با کمک این پلتفرم با مشتریان خودشون ارتباط برقرار کنند.
  • JIRA: جیرا یک نرم افزار مدیریت پروژه است که توسط شرکت Atlassian ارائه میشود و پلن‌های مختلفی برای خرید دارد.
  • Dropbox: یک سرویس محبوب و پرکاربرد دیگه که به کاربرهای مختلف در یک گروه یا سازمان اجازه ی آپلود و دانلود فایل‌ها رو میدهد.
  • DocuSign: کسب و کارها با استفاده از این محصول قراردادها و سایر اسنادی که باید امضا بشوند رو برای مشتریان خودشون ارسال می‌کنند.

مایکروسافت در ژوئن ۲۰۱۲، با معرفی Windows Azure برگ جدیدی در مبحث پردازش ابری (cloud computing) ایجاد کرد. البته لازم به ذکر است که در مارچ ۲۰۱۴ ویندوز آژور به Microsoft Azure تغییر نام داد.

این سرویس یک سرویس کاملا گیج‌کننده و در عین حال کاربر پسند. که در صورت داشتن تجربه در کار با سرویس های مایکروسافت زیر و بم این سرویس را در چند دقیقه کشف خواهید کرد.

سرویس اژور مایکروسافت علاوه بر قابلیتPaaS  که امکان استفاده از فضای ابری جهت گسترش نرم افزار های اینترنت را می دهد. قابلیت IaaS را نیز ارائه می دهد. در این سرویس که بیشتر بر مبحث مجازی سازی (Virtualization) تمرکز دارد. کاربر می تواند با ایجاد ماشین های مجازی با سیستم عامل دلخواه، نسبت به کنترل کامل سرویس خود در فضای ابری، اقدام نماید.

تفاوت اصلی سرویس اژور با دیگر سرویس ها یکپارچه سازی این پلت فرم های دیگر مایکروسافت مثل آفیس. همچنین ایجاد زیر ساخت های توسعه ای برای برنامه نویسان است. اژور تا هم اکنون در 54 منطقه و 140 کشور جهان دیتاسنتر هایی برای سرویس دهی به مشتریان داشته. مشتریان می توانند با توجه به موقعیت مکانی خود جهت دریافت بهترین سرویس اقدام کنند.

محصولات و خدمات Azure :

مایکروسافت طیف بسیار گسترده‌ای از سرویس‌های ابری را به شکل طبقه‌بندی‌شده در اختیار کاربران قرار می‌دهد. هر یک قابلیت‌های کاربردی جالب توجهی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند. از گروه‌های پر مخاطب اژور به موارد زیر باید اشاره کرد:

Compute: این سرویس به کاربر اجازه می‌دهد تا ماشین‌های مجازی، کانتینرها و موارد این چنینی را متناسب با نیازها مستقر و از راه دور مدیریت کند. منابع محاسباتی ایجاد شده در ابر را بسته به این‌که آیا دسترسی به آن‌ها از دنیای خارج امکان‌‌پذیر باشد یا خیر می‌توان با استفاده از آدرس‌های آی‌پی عمومی یا خصوصی پیکربندی کرد.

Mobile: این سرویس به توسعه‌دهندگان کمک می‌کنند تا برنامه‌های کاربردی ابرمحور ایجاد کنند، سرویس‌های اطلاع‌رسانی تعریف کنند، برنامه‌نویسی بک‌اند انجام دهند، ابزارهایی در ارتباط با رابط‌های برنامه‌نویسی کاربردی (API) ایجاد کنند و فرآیند همگام‌سازی داده‌ها با موقعیت مکانی کاربر را انجام دهند.

Web: این سرویس‌ها از توسعه و استقرار برنامه‌های کاربردی وب پشتیبانی می‌کنند. آن‌ها ویژگی‌هایی در زمینه جست‌وجو، تحویل محتوا، مدیریت API، اطلاع‌رسانی و گزارش در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

Storage: این گروه از سرویس‌ها در زمینه ذخیره‌سازی ابری مقیاس‌پذیر در ارتباط با داده‌های ساختاریافته و بدون ساختار گزینه‌های مختلفی در اختیار کاربران قرار می‌دهند. همچنین، از پروژه‌های کلان داده‌ها، ذخیره‌سازی پیوسته و آرشیوسازی اطلاعات نیز پشتیبانی می‌کنند.

Analytics: این سرویس‌ها ابزارهای لازم در زمینه تجزیه و تحلیل و ذخیره‌سازی توزیع شده و ویژگی‌هایی در ارتباط با تجزیه و تحلیل بلادرنگ، تجزیه و تحلیل کلان داده‌ها، دریاچه‌های داده، یادگیری ماشین، هوش تجاری، مدیریت جریان‌های داده مرتبط اینترنت اشیا (IoT) و ذخیره‌سازی داده‌ها در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

Internet of Things: سرویس‌های اینترنت اشیا به کاربران کمک می‌کنند تا داده‌های اینترنت اشیا را از حسگرها و سایر دستگاه‌ها ضبط و تجزیه و تحلیل کنند. این خدمات شامل اعلان‌ها، تجزیه و تحلیل، نظارت و پشتیبانی برای کدگذاری و اجرا است.

همچنین موارد دیگری نیز وجود دارند که برای اختصار ما به همین چند مورد بسنده کردیم.

نحوه استفاده از اژور :

رای استفاده از سیستم مایکروسافت اژور ابتدا در سیستم آن ثبت نام کرده و نسبت به ساخت اکانت یا حساب کاربری اقدام کنید. سپس حساب خود را با یک کارت اعتباری بین المللی معتبر تایید کرده و با استفاده از اکانت رایگان آن (Free Account) نسبت به استفاده از این سرویس و تست و آزمایش آن اقدام نمایید.

استفاده رایگان از این سرویس به صورتی است که طی 1 سال در 30 روز اول به شما 200 دلار تخصص یافته و امکان استفاده از نامحدود از تمام امکانات آژور برای شما فراهم می‌شود. سپس بعد از 30 روز این امکانات برای شما محدود شده و بعد از 12 ماه می‌توانید برای خرید پلن جدید آژور اقدام کنید. استفاده بیشتر از ابزار و امکانات آژور مثل ساخت ماشین مجازی، ماشین حساب قیمت گذاری و ساخت پایگاه داده SQL وجود دارد.

مایکروسافت اژور در ایران

امکان استفاده از سرویس مایکروسافت اژور برای کاربران ایرانی نیز وجود دارد. شما به عنوان یک شهروند ایرانی می‌توانید از فناوری مایکروسافت اژور بهره‌ مند گشته و از سرویس‌ها و خدمات مختلف آن استفاده کنید. برای استفاده از این سرویس در ایران ابتدا یک داشبورد اختصاصی بسازید و با چند کلیک تمام سرویس‌های آن که در ایران قابل استفاده می‌باشند را مشاهده نمایید.

با استفاه از ابزار مدیریت آژور سرویس‌های خود را دسته‌بندی و منظم کنید. از قسمت Powershell اژور نیز می‌توانید برای کارهای پرتکرار خود و مواردی که بیشتر به آن‌ها نیاز دارید، استفاده نمایید.

نحوه محاسبه هزینه های مایکروسافت اژور:

هزینه پرداختی این سرویس به مایکروسافت به صورت Pay-as-you-go می باشد یعنی به هر میزانی که شما از منابع سرور های مایکروسافت سرویس گرفتید به همان اندازه صورتحساب دریافت می کنید.

صفحه اصلی

Comments are disabled.